Op nog geen vijftien minuten van Bed and Breakfast De Oude Smidse ligt de Friese vlekke Drachten.

De historische binnenstad van Drachten gecombineerd met de hippe appeal van een moderne stad. Drachten is een stad die op meerdere facetten interessant is voor dagjesmensen en vakantiegangers. Of je er nu heen gaat voor cultuur, om lekker even te winkelen of om gewoon door de stad te slenteren, Drachten is een ideale keuze.

Vanuit Wijnjewoude zit je zo in Drachten. Gelegen vlak onder de rook van de stad en direct bereikbaar via de N381. Als je de idyllische rust van de Friese Wouden even wilt inruilen voor de hustle-bustle van een stad, dan kan dat in nog geen vijftien minuten.


Hoe kom je van Wijnjewoude naar Drachten?

Als je in zuidwestelijke richting de hoofdweg Merkebuorren het dorp uit volgt kom je binnen twee minuten uit bij de N381. Als je hier rechtsaf afslaat en invoegt op de N381 richting Drachten zit je op een directe weg naar de stad toe. Bij knooppunt Drachten-Centrum sla je de A7 op richting Drachten-Centrum en Heerenveen.

Na iets minder dan vier kilometer neem je afslag 29 Drachten-Centrum en sla je rechtsaf de Zuiderhogeweg op. Deze neemt je direct de binnenstad in. Na nog geen twaalf minuten Bed and Breakfast De Oude Smidse te verlaten hebben zit je al in de Friese vlekke!


Wat is er te doen in Drachten?

Drachten zit vol met activiteiten voor jong en oud. Ben je op zoek naar de beste woonideeën en wil je inspiratie opdoen voor je huis? Dan zit je goed bij Woonboulevard Drachten. Zoek je liever iets cultureels? Een bezoek aan Schouwburg De Lawei of Museum Dr8888 (Museum Drachten) is dan iets meer voor jou. Uiteraard kan je ook genieten van de ambiance van de historische binnenstad. In dat gezellige stadshart kan je ook alle winkels vinden die je maar nodig hebt.