Onder de rook van Drachten, kan je heerlijk vertoeven in het idyllische plaatsje Wijnjewoude, ook wel Wynjewâld genoemd in het Fries.


Het dorpje is een van de oudste boerennederzettingen in de regio en dat voel je ook gelijk als je Wijnjewoude binnenrijdt. Ideaal voor recreatie en gelegen in een wonderschoon gebied, de plaats biedt alles voor een liefhebber van rust, natuur en Friese historie.

Met de auto is het een korte 15 minuten naar Drachten en duurt het iets langer dan 20 minuten om naar Nationaal Park de Alde Feanen te rijden. Bed and Breakfast De Oude Smidse ligt daarom ideaal als je het landelijke van een boerendorp wilt en het stedelijke van een Friese vlekke.

Ons B&B is te huren voor 2 tot/met 4 personen en beschikt over een riante woonkamer, luxe woonkeuken en een stylish badkamer met douchegelegendheid. Een eigen afgesloten terras aan de zijkant van de woning geeft je alle privacy in dit rustige dorp.

Prachtig bosgebied om de hoek

Wat is er te doen in Wijnjewoude en Drachten?

Je zal je niet snel kunnen vervelen als je verblijft bij de Bed and Breakfast. Ondanks dat Wijnjewoude een klein Fries dorp is, is er genoeg te doen en te zien. Wil je heerlijk vers brood? Dat haal je zowat om de hoek bij Bakkerij van der Molen. Zoek je een leuk cadeau voor een goede vriend, je favoriete familielid of misschien gewoon om jezelf te verwennen, dan kan je terecht bij de cadeauwinkel Wolf & Vos in het dorp of net buiten het dorp bij Kadohuis Wilma. Bij Wilma kan je ook terecht voor de mooiste bloemen. Zin in een lekker drankje? De gezelligheid vind je bij Café van der Weij! Je steekt de straat over en je bent er.

Wil je toch iets meer de drukte van de “grote” stad opzoeken? Dan zit je binnen nog geen 15 minuten in Drachten. Een bezoek aan Schouwburg De Lawei is altijd aan te raden. Je vindt daar theater, film en kunst, voor iedereen is er wel wat te vinden. Voor de beste woonideeën zit je goed bij Woonboulevard Drachten. Verder vind je in het gezellige stadshart alle winkels die je maar nodig hebt om je helemaal gek te winkelen.


Reviews

Leuke bed and breakfast. Schoon, aardig ontvangst, luxe. Echt naar ons zin gehad hier. Natuur in de omgeving is ook zeker een aanrader!

Anna van Velden

Geweldige ervaring gehad hier. Super aardige gastheren, mooie omgeving, gemoedelijke sfeer. Niets te missen in het huis qua faciliteiten!

Laurence Boeljon

Voor de gastvrijheid en de gezelligheid alleen zou ik dit bed and breakfast al aanraden! Dat het zo dichtbij Drachten ligt en je toch alles om de hoek hebt is een andere grote plus.

Wendy Silas

Super vriendelijke gastheren. Warm onthaal. Een B&B om naar terug te keren.

Ceulemans

Routebeschrijving

Bed and Breakfast De Oude Smidse ligt in Wijnjewoude, vlak onder Drachten. Vanaf de A7 is het makkelijk te bereiken. Neem afslag 30 en sla op de N381 af richting Oosterwolde. Na enkele kilometers vindt u dan de afslag Wijnjewoude aan uw rechterhand.

Als u vanaf Assen of Emmen komt, dan neemt u de N381 richting Drahcten. Vlak na Donkerbroek bevindt zich de afslag Wijnjewoude aan uw rechterkant. Zodra u het dorp binnenrijdt, bent u al op de straat Merkebuorren, waarbij onze Bed & Breakfast zich bevindt tegenover de afslag naar Ureterp. Als u vanaf Bakkeveen het dorp binnenkomt, dan zit De Oude Smidse aan uw linkerhand tegenover de Ureterp-afslag.