Onder de rook van Drachten, kan je heerlijk vertoeven in het idyllische plaatsje Wijnjewoude, ook wel Wynjewâld genoemd in het Fries.


Het dorpje is een van de oudste boerennederzettingen in de regio en dat voel je ook gelijk als je Wijnjewoude binnenrijdt. Ideaal voor recreatie en gelegen in een wonderschoon gebied, de plaats biedt alles voor een liefhebber van rust, natuur en Friese historie.

Met de auto is het een korte 15 minuten naar Drachten en duurt het iets langer dan 20 minuten om naar Nationaal Park de Alde Feanen te rijden. Bed & Breakfast De Oude Smidse ligt daarom ideaal als je het landelijke van een boerendorp wilt en het stedelijke van een Friese vlekke.

Ons B&B is te huren voor 2 tot/met 4 personen en beschikt over een riante woonkamer, luxe woonkeuken en een stylish badkamer met douchegelegendheid. Een eigen afgesloten terras aan de zijkant van de woning geeft je alle privacy in dit rustige dorp.

Prachtig bosgebied om de hoek

Routebeschrijving

B&B De Oude Smidse ligt in Wijnjewoude, vlak onder Drachten. Vanaf de A7 is het makkelijk te bereiken. Neem afslag 30 en sla op de N381 af richting Oosterwolde. Na enkele kilometers vindt u dan de afslag Wijnjewoude aan uw rechterhand.

Als u vanaf Assen of Emmen komt, dan neemt u de N381 richting Drahcten. Vlak na Donkerbroek bevindt zich de afslag Wijnjewoude aan uw rechterkant. Zodra u het dorp binnenrijdt, bent u al op de straat Merkebuorren, waarbij onze Bed & Breakfast zich bevindt tegenover de afslag naar Ureterp. Als u vanaf Bakkeveen het dorp binnenkomt, dan zit De Oude Smidse aan uw linkerhand tegenover de Ureterp-afslag.